Transforming an Existing Street

Stevens & Wilkinson worked with Winthrop University on the re-design of Ebenezer Avenue. “Scholar’s Walk,” as it is called on-campus, focused on the transformation of an existing street into a pedestrian causeway with additional façade renovations to various buildings along the school’s historic student walkway.

Creating a Common Thread Across Campus

By limiting the access of cars onto the walkway, “Scholar’s Walk” provides a more prominent link across campus. A wooden trellis flanks each side of the new spine, while brick pavers and stone accents are used to provide a more common thread throughout campus, thus accentuating the architectural identity of the University as well as the surrounding area.

Implementing the Golden Ratio

At the eastern end of the axis, an open area was created and is now home to both an art part and the Hardin Family Garden. The Garden, which was laid out using “The Golden Ratio,” also features a distinct water design, bridges, serpentine walkways, and semi-private reception spaces.

The Ebenezer Avenue Improvements focused on the transformation of an existing street into a pedestrian causeway that was laid out using “The Golden Ratio.”

ClientWinthrop University LocationRock Hill, South CarolinaProject SizePhase I: 1,500 square feet of Porticos; 36,000 square feet of Hardscape/Landscape; Phase II: 40,000 square feet Sculpture Garden; Gross square feet of Total Renovation: 3,000 square feet