Designing a Unique Prototype

Stevens & Wilkinson was selected by T-Mobile to design a customer contact center prototype. The design has been site adapted at eight locations throughout the country. Our design team responded to T-Mobile’s requests to satisfy three major objectives established at the start of the project.

Three Major Objectives

Objectives included: 1) Planning a building and interior environment that would put the individual agent first; 2) Design a building with flowing interior spaces where the staff members would be able to “breathe the same air”; and, 3) Create a facility that fit its specific environment and utilized indigenous materials and finishes.

Lofty Workspaces & Natural Light

The 77,000 square foot center accommodates approximately 750 people. Individual workstations located in team groups occupy two large and lofty workspaces filled with natural light from windows and clerestories. Amenity spaces are arranged along a central “Main Street”, and include on-site cafeteria, fitness center, cyber cafe and community center. Other areas include training facilities, team rooms and administrative offices. Our sister company, idea|span, provided interior design services.

Located in Chattanooga, Tennessee, this new 77,000 square foot center was designed to accommodates approximately 750 employees. Interior design services were provided by the firm’s sister company, idea|span.

ClientT-Mobile LocationChattanooga, TennesseeProject Size77,000 square feet