Large Flexible Space

The design of the Lighthouse, Shandon Baptist's new student center, is based on a single-story structure which will feature a large flexible space for a variety of activities all located near the University of South Carolina.

Significant Changes

The structure is pulled forward on the site, similar to neighboring buildings in the community, with hidden parking located at the rear of the property. A significant change in grade is negotiated via a series of ramps and terraced patios, all complying with ADA requirements.

The character of the building is a landscape hugging structure with wide overhangs and a hipped roof. Brick veneer and siding complete the palette of “warm” materials.

ClientShandon Baptist ChurchLocationColumbia, South CarolinaProject Size5,200 Gross Square Feet ServicesArchitecture, Engineering, Interior Design