Modernization Structures

North Decatur Presbyterian Church was built in the 1960’s and was originally comprised of two separate buildings – the sanctuary and the education/fellowship hall. The original buildings were designed with opposing curved roofs. The members wanted to modernize their older buildings while maintaining their original vision for their church, “God gathered a community of the faithful from the neighborhood and planted a church at the intersection of life and faith."

Joining Two Buildings

The resulting design solution was the addition of a connector building between the sanctuary and education building. By joining the two buildings the design team was able to provide interior accessible circulation, vertical circulation, restrooms and additional classrooms. The front of the connector was simplified and receded in order to compliment the original elevation of the Sanctuary. The back of the new connector opens up to the gardens and provides natural light to the classroom spaces.

Built in the 1960’s, North Decatur Presbyterian Church included the modernization of the campuses two sites.

ClientNorth Decatur Presbyterian ChurchLocationDecatur, Georgia Project Size2,000 square feet