Vibrant Student Center

Located on Emory University's Oxford Campus, the Campus Life Center includes the transformation of the old Dining Hall into a vibrant student-centered home for campus life. The project is strategically located on campus, centered between residence halls, located across the street from the New Dining Hall, and situated at the terminus of Pierce Street. The Center provides a distinct arrival point for visitors and serves as the first impression for prospective students and families.

Epicenter for Student Engagement

As the new home for student life, the Oxford Campus Life Center serves as the epicenter for student engagement and involvement.

The proposed architectural solution was developed to inspire collaboration, inclusion, and a strong sense of the Oxford community. The project scope consists of the renovation of the existing 1967 Dining Hall (approximately 20,000-square feet), two-level addition that is now located on the East Side of the Dining Hall (approximately 12,000-square feet), and site improvements around both integrating the project into a network of pre-existing pedestrian paths, plazas, roads, and sidewalks.

The project scope consists of the renovation of the existing 1967 Dining Hall (approximately 20,000-square feet), two-level addition location on the East Side of the Dining Hall (approximately 12,000-square feet), and site improvements around both integrating the project into a network of existing pedestrian paths, plazas, roads, and sidewalks.

All renderings were created by Stevens & Wilkinson’s sister company, idea|span.

ClientEmory University LocationOxford, Georgia Project SizeNew Construction: 13,836 Gross Square Feet; Renovation: 15,842 Gross Square Feet; Total: 29,678 Gross Square FeetServicesArchitecture, Interior Design, Structural Engineering, M/E/P Engineering, Fire Protection Engineering

Privacy Preference Center